20 Mart 2020 Cuma

Norveç'ten Korkunç Hikayeler - BLOODRIDE: Konusu, İnceleme, Yorumlar


Bloodride, 13 Mart 2020'de yayınlanan Norveç yapımı bir Netflix dizisi. Her bölümde birbirinden ayrı olaylar anlatılsa da her bölümde trajik bir cinayet vakası yaşanıyor. Her bölümde oyuncular, kurgu, mekan tamamen farklı.
Her bölümü, koca bir dizinin konusu olabilirmiş. Bloodride'ın bölüm konuları ve dizi hakkındaki yorumum şu şekilde:
Tüm sezonun senaryosunu Kjetil Indregard ve Atle Knudsen yazdı. Bölümlerin yönetmenliğini Atle Knudsen ve Geir Henning Hopland paylaştılar. Yönetmen ve yazarların aynı olmasından dolayı tüm bölümlerde benzer bir atmosfer seziliyor. Maalesef karakterlerin yaşantılarına, iç dünyalarına kapılamıyorsunuz; daha çok, olayların akışı merak ediliyor. Yine de kurguların orijinal olduğu söylenebilir. Özellikle, Kötü Yazar ve Eski Okul bölümlerinin konusu epey ilginç.

Eğer gizem, gerilim, cinayet temaları seviyorsanız -orta derecede- keyif alabileceğiniz bir dizi. Hızlıca izlenebilir. Puanım 5/10.

Bazı Bölümler
Büyük kurban: Kasabaya yeni taşınan kadın, sıradışı bir Viking ritüeline kendini kaptırınca, sevdiklerini öldürecek kadar gözü döner.


Üç Çılgın Kardeş: Psikiyatri hastanesinden yeni taburcu olan yakışıklı Erik, kardeşlerinin ısrarı ile biraz eğlenmeye karar verir. Annesi, Erik'in kardeşleri ile eğlenmeye gittiğini duyunca neden paniğe kapılır?

Kötü Yazar: Şirin ve zengin bir kız gibi görünmeye çalışan Olivia, onu öldürmeye çalışan ev arkadaşlarından kaçarken, yazarlık kursunda tanıştığı adamın arabasına atlayırverir. Adam Oliva'nın oradan geçeceğini nereden biliyordu?

Deney Fareleri: Hırslı ve bencil adam, -şirketinde üretilen- antidepresan prototipini kimin çaldığını öğrenmek için acımasız bir deney yapar. Arkadaşları ve karısını gözden çıkarır.


Eski Okul: Çocuklara bir şeyler öğretmek için çok hevesli olan yeni öğretmen, okulda kendisine fısıldayan hayalet çocukların peşine düşer. Korkunç hademe bu çocuklar için "Şeytanın Dölleri" deyip duruyor. Neyi kast ediyor?


Fotoğrafların kaynağı: Netflix’s Bloodride Season 1: All Endings Explained

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder