14 Mart 2020 Cumartesi

I AM NOT OK WITH THIS: 1. Sezon İnceleme, Konusu, Yorumlar

"Hep normal olmaya çalıştım ama normallik genlerimde yok. Teşekkürler baba."

Netflix'in 2020 Mart ayında çıkan gizem ve komedi temalı dizisi. İlk sezonda 7 bölüm var ve her bölüm 20 dakika sürüyor. Vasat denebilecek bir dizi bence. Basit yönleri de var ve olumlu yönleri de var. Diziye başlamadan önce fikir edinmek için yazıma kısaca göz atabilirsiniz.

Konu ve Yorum
Öncelikle epey sıkıcı başladı. En yakın arkadaşına aşık, sosyal yönden beceriksiz, annesi ile geçinemeyen, travmaları olan ve bazen dışlanan ergen bir karakter var: Sydney. Hemen her gençlik dizisinde bulunabilecek bu karakteri sıra dışı kılan tek şey, onun nesneleri hareket ettirebilme kabiliyeti. Bu yetenek -hiç şaşırtıcı olmayan şekilde- karakter sinirli iken, utanıyor iken, korkuyor iken -yani, karakter yoğun duygular hissederken- kontrolden çıkarak kendini belli ediyor; dolaplar devriliyor, insanların burnu kanıyor vs. Karakterin yeni süper güçleri olur, duygusal yoğunluklarda bu güçler kontrolden çıkar vs. Bu senaryoya önceki fantastik dizilerden de aşinayız değil mi? Tabi karakterimiz depresyona girer, korkuya kapılır, sonra yakın bir arkadaşına açılır, güçlerini keşfeder vb. Bunlar da aynen I am Not OK with This'te yaşandı. Buraya kadar her şey öngörülebilir ve alışıldık şekilde devam ediyor. Hatta ortalarda bırakmayı düşündüm.

Bolca kötüledim ama dizinin güzel yanları da var elbette. Ortalardan sonra heyecan ve sürükleyicilik unsurları arttı. Diziye yeni fantastik ögeler dahil oldu ve bu ögeler şimdilik sıra dışı görünüyor. Hem de bu gizemli fantastik unsurlar hakkında çok bilgi verilmedi. Bu, ikinci sezonu beklemek için bir sebep. Sırlar ortaya çıktı. Syd, bir düşman kazandı. Bu düşmana karşı koymak zorunda kaldı. Eğlenceli bir takım olaylar yaşandı. Son üç bölümde dizi merak uyandırıcı, eğlenceli ve gizemli bir hal alıyor. Her ne kadar karakterlerde çok bir derinlik göremedi isem de Stan karakteri en renkli karakter bence. Richard Ellis bu role çok yakışmış.

Richard Ellis as Brad on I AM NOT OK WITH

Sophia Lillis and Richard Ellis, 2020

Hızlıca izlenebilecek bir dizi. Biraz sıradan başlasa da son üç bölümde puanım arttı. Bu yüzden şans verilebilir. Hele ki son bölümde iyice merak uyandırıcı oluyor. Özetle, heyecan, gizem ve eğlence unsurları biraz geliştirilmeli. Karakterlere de daha çok derinlik katılmalı. Heyecanlı olma ve merak uyandıran karakterlere sahip olma yönünden potansiyel var bu dizide. Bu potansiyel kullanılır ise ikinci sezon çok daha izlenilesi olabilir bence. Puanım: 7/10.

4 yorum: