26 Ağustos 2020 Çarşamba

Kleptoman Çete: TRINKETS (1. Sezon Konusu, Yorumlar, Karakter İnceleme )


Dizi, kleptomani (çalma hastalığı) destek grubuna katılan üç genç kızı anlatıyor: Moe, Elodie ve Tabitha. Hem grupta hem okulda tanışıklığı olan bu genç kızların ilişkileri çeşitli şekillerde evrimleşirken çalma hastalıkları da farklı biçimlerde zuhur ediyor. Birbirlerinden farklı karakterlere sahip bu kızlar; aile, romantizm ve okul hayatlarında ortaya çıkan sorunlar konusunda birbirlerine destek oluyorlar. Keyifli, sıcak bir dizi. Puanım 8/10. 

Devamı tat kaçıran (spoiler) içeriyor olabilir.

Tabitha Foster (Quintessa Swindell):
Havalı, kaprisli kızımız. Instagram fenomeni bir annesi ve onu pek önemsemeyen bir babası var. İlgi göremediği için mutsuz olan bir karakter Tabitha. Bu durumu 4. bölüm 4. dakikada görmek mümkün. Babası içkiyi "Tabitha'ya" diyerek kaldırıyor ve Tabitha'nın gözleri bir an için parlıyor ama babası daha sonra "Hayatımızdaki bütün kadınlara" diyor ve bakışları karısına kayıyor. Tabitha, yine babasının tek ilgi odağı olamıyor. :( 


Tabitha ile ilgili dikkatimi çeken bir diğer nokta, "dokunulmak" ve "sınırlara saygı duyulması" oldu. Tabitha bir şeylerden dolayı keyifsiz iken annesi ona dokunuyor. Tabitha annesinin dokunmasından rahatsız olarak geri çekiliyor ama annesi "hayatım biz de bu zor şeyleri yaşadık" diyerek kızının koluna tekrar dokunuyor. Tabitha'nın kendini geri çekmesine saygı duyulmuyor. Bu durum Tabitha'nın sevgili ile olan ilişkisinde de paralellik gösteriyor. Brady, ona istediği gibi dokunuyor ve Tabitha, hoşuna gitmese bile hayır diyemiyor. Hatta, Brady, Tabitha isteklerini dile getirince ona kızıyor. Bu, aile ile ilişkilerimizin diğer ilişkilerimize nasıl yansıdığının küçük bir örneği olabilir. Neyse ki güzel Tabitha, o aptal veletten ve toksik ilişkiden sıyrılmayı başarıyor.

Elodie Davis (Brianna Hildebrand):
Biraz utangaç ve sessiz biri. İlişki durumu hakkında arkadaşlarına yalan söylüyor. Annesi öldükten sonra babası ile birlikte Portland'a taşınıyor. Bir üvey annesi var. Babasının üvey annesine ve üvey erkek kardeşine sevecen davranmasına çok güceniyor. Çünkü babası onu hiç öyle sevmedi. Bir de babasının onu disipline etme çabaları (yapmacık yapmacık), kızcağızı iyice çileden çıkarıyor. 

Moe Turax (Kiana Madiera):
Şefkatli, şakalı, kendini sevdirebilen bir karakter. Ancak arkadaşlarına yalan söylediği için onları epey kızdırıyor. Annesi ile birlikte yaşıyor. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder